Banan kan verkligen vara världens bästa och mest lättillgängliga snabbmat. Otroligt nyttig och perfekt förpackad i sitt skal. Så lätt att ta med sig precis överallt! När bananen är riktigt grön är den också kraftigt anti-inflammatorisk. Om man inte gillar att äta den grön kan man då skala den, frysa den och använda den i smoothies eller i hemmagjord glass. Då känner man inte den beska smaken som man kan göra när man äter den direkt, i “grönt” tillstånd.
Bananen kan också frysas när den börjar bli för brun och man inte hinner äta upp dem innan de riskerar att bli övermogna.
Om man kör frusna bananbitar i en mixer ihop med lite jordnötssmör så får man en riktigt god glass. Banan som glass kan varieras i oändlighet, ihop med olika bär, vaniljpulver eller kakao t ex.
Här är ett supergott recept på glutenfritt bananbröd.
Om man har sömnproblem kan man prova att mosa en banan ihop med 1 tsk honung och 1 tsk vita vallmofrön och 1-2 nypor muskot så främjar det också sömnen.
Jag tycker om att bara ta en bit mogen banan, som ett fikabröd, till en kopp chai-te.
Bananer ska alltid köpas ekologiska, eftersom de andra är kraftigt besprutade.
Lämna ett svar