Foto: Elisabeth Labbaci
Här är mitt absoluta favoritrecept på glutenfritt bröd. Det går dessutom riktigt fort att göra, eftersom det bara stjälps upp i en långpanna.
2 dl quinoafrön (+vatten och salt till kokning)
50 g jäst
6 dl kallt vatten
4 msk olivolja
2 msk fiberhusk
2 tsk salt
ca 11 dl mjöl (jag brukar välja 5 dl rismjöl samt 6 dl finax röda mjölblandning)
Olivolja att pensla med och flingsalt att strö över
Koka quinoa och låt svalna. Lös jäst i lite kallt vatten. Lägg i resten utom mjöl och quinoa. Låt svälla i 10 minuter. Lägg därefter i mjöl och quinoa. Arbeta degen kraftigt, med t ex degkrokar. Vält upp i långpanna med bakplåtspapper. Platta till. Jäs i en timme. Pensla med olivolja. Strö över flingsalt. Grädda i 225 grader i ca 20 minuter.
Här finns mitt recept på glutenfri pizza.
Lämna ett svar