.
Brödet:
1-2 sötpotatisar
5 dl havregryn
2 dl hirsflingor (kan bytas ut mot 2 dl extra havregryn)
1 tsk salt
5 dl havremjölk (kan bytas ut mot valfri mjölk)
2 msk smält kokosolja
Ev lite riven ost för smak
Sesamfrön
Koka sötpotatisarna mjuka och mosa dem. Blanda sedan ihop havregryn, hirsflingor, salt och havremjölk. Vänd ner sötpotatisarna och ev lite riven ost samt kokosoljan. Bred ut på en plåt, lägg på sesamfrön och grädda i 250 grader i ca 25 minuter.
På bilden tillsammans med hummus som jag gör på:
4 dl kokta kikärtor
2 stora vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
4 msk tahini
Saften av en hel citron
1/2 tsk spiskummin
Lite örtsalt
Mixa ihop allt i matberedare till en slät röra.
Jag älskar havremjölk och gör numera egen, så ofta jag hinner, efter detta recept. Såhär fin blir den. Jag använder solrosolja i mitt recept.
Foton: Elisabeth Labbaci
Hej! Blir sötpotatisbrödet hårt eller mjukt? Mvh Eva
Mjukt!