Just på helgerna då allting får ta lite mer tid tycker jag om att brygga kaffet analogt. Välja ut en smaksatt kaffeböna och mala dem för hand och sedan brygga i min vackra chemex. Rituellt vika filtret för hand, blöta det, göra en grop i kaffet, droppa hett vatten där och låta det ta tid för aromerna att komma fram, sedan hälla hett vatten och låta droppa långsamt. Stå där och vänta medans dofterna sprider sig. Njuta av att det tar tid.
Enkelheten.
En stunds vila.
Att unna sig några minuters långsamhet.
Sedan snabbt tillbaks till helgens sysslor.
Den här dagen blev det ett kaffe med smak av apelsinchoklad och en galette med hasselnötskräm till det.
Åh! Det är nästan så att jag kände att jag också skulle vilja ha kaffe! Jag som inte ens dricker kaffe om det inte är blandat med whisky, massor med socker och grädde. Knappt då, eftersom jag så sällan dricker alkohol alls… Men i alla fall, ditt inlägg visade en fin syn på det långsamma här i livet, att det också är viktigt.
Och nu är det helg igen!
Ha en mjuk helg, önskar jag dig.
Vad härligt att läsa! Ja, det är verkligen nåt speciellt med att göra det från början liksom, mala bönorna och brygga det för hand. Och själva långsamheten :)