Foto: Alpha
Så fort rabarber har kommit i säsong, vilket är nu, så brukar jag ha svårt för att hålla mig. För mig är vårkvällar med värme och ljus såväl som svala sommarkvällar förknippat med jordgubbs- och rabarberkräm. En rumstempererad eller kylskåpskall kräm serverad som den är eller med havremjölk (eller vilken mjölk man nu föredrar). En enkel snabbmat full av näring och läkande råvaror. Under sommaren använder jag såklart färska jordgubbar också. Men såhär års går det lika bra med frusna. Och den rabarber som du inte hinner äta upp går ju jättebra att frysa. Tänk bara på att all fryst och upptinad mat skapar ama, slaggprodukter, i kroppen, så använd färska produkter så långt det är möjligt. (Och observera att personer med anlag för njursten ska undvika att äta rabarber.)
Mitt recept på jordgubbs- och rabarberkräm:
1 liter rabarber
1 liter jordgubbar
1 tsk äkta vaniljpulver
1-1, 5 dl stevia (eller socker, om du föredrar det)
2 dl vatten
2 msk potatismjöl
Skär rabarbern i mindre bitar och likaså jordgubbarna (om de är färska). Lägg i kastrullen och tillsätt vaniljpulver, stevia och vatten. Låt småkoka i ca 10 minuter. Om du använder frusna jordgubbar kan du behöva dela dem lite nu, t ex mosa lite med en gaffel i grytan. Red potatismjöl i lite vatten och häll i kastrullen. Rör om och låt koka upp.
Mmmmums, vad gott det låter! Vem vet, man kanske bli bjuden på det en vacker dag … och en smarrig pizza ;)
Supergott!!! Haha..jaa, du..vi får väl se, min vän ;)