Foto: Black metal bike
Heta sommardagar älskar jag att komma hem till den här svalkande gurksoppan. Jag brukar ha en flaska stående i kylen och dricker den i drinkglas. Om du tycker om tzatziki så kommer du att älska den här soppan. Pittasänkande kost.
(Man bör vara lite försiktig med yoghurt om man har mycket ama, slaggprodukter, i kroppen. Man kan ta nån gång ibland, men inte till vardags.)
1 kg gurka
2 msk äppelcidervinäger
2 eller fler vitlöksklyftor, pressade
lite hackad persilja efter smak
lite hackad gräslök efter smak
3 dl turkisk yoghurt
(ev grönsaksbuljong)
salt
svartpeppar
Skär gurkan i bitar. Mixa gurka, vinäger, vitlök, persilja och gräslök till en slät puré i matberedare eller med stavmixer.
Rör i yoghurten och smaka av med salt och peppar. Späd med lite grönsaksbuljong om du vill ha en tunnare soppa. Låt soppan stå i kylskåpet i minst 1 timme så att den är riktigt kall vid servering.
Lämna ett svar