
Just nu är det här det enda jag äter på macka. Världens godaste morotspastej. Normalt är jag inte förtjust i kokta morötter. Jag tycker det blir för sött. Men den här pastejen har så mycket sura och starka smaker i sig att det söta försvinner.
- 600 g morötter
- 2 dl solrosfrön
- 2 msk tahini
- Saften från 1 citron
- Valfri mängd av örtsalt, blandpeppar, curry, paprika, chili
Skala morötterna och skär dem i mindre bitar. Koka dem mjuka i ca 5-10 minuter. Låt dem svalna lite.
Mixa solrosfröna till ett grovt mjöl. Mixa i de kokta, avsvalnade morotsbitarna. Mixa sedan i tahini och citronsaft. Smaka av med kryddor.
Ha en burk i kylskåpet. Och förvara en till burk i frysen. Ät som smörgåspålägg, passar särkilt bra ihop med röd paprika och saltgurka.

Lämna ett svar