Jag skulle vilja rekommendera detta otroligt goda, annorlunda och enkla paleo-bröd. Brödet består av endast nötter, frön, ägg, keso och lite salt.
Man köper först påsen på bilden. Den kan man köpa här t ex. Varje limpa blir ganska dyr, men å andra sidan är limpan så dryg eftersom den är väldigt mättande. Påsen innehåller solroskärnor, sesamfrön, gula linfrön, rostade hasselnötter, cashewnötter, loppfröskal och är ekologisk.
Häll ut innehållet i påsen och grovhacka. Lägg i en bunke. Blanda i 1,5 tsk salt och 200 g keso i hacket. Blanda sedan i 4 ägg, ett åt gången och rör i smeten lite mellan varje ägg, och blanda till en jämn smet. Häll upp i avlång brödform med ett bakplåtspapper i. Sätt in i ugnen i 55 minuter, 160 grader.
Det här brödet är väldigt mättande och man står sig på det länge. En brödskiva mättar som 2-3 stycken. Det innehåller mycket protein och fett och mindre kolhydrater, till skillnad från många andra bröd. Och så är det glutenfritt förstås, eftersom det är helt fritt från mjöl. Fungerar utmärkt att frysa i färdiga skivor.
(Receptet kommer från Urtekram.)
Lämna ett svar