Varm, mjuk och näringsrik. Så vill jag ha min mat så här års.
Här kommer ett nytt favoritrecept på potatismos med twist.
10 medelstora/små potatisar
1 sötpotatis
3 rivna morötter
1 hackad gul lök
1 hackad röd lök
2 pressade vitlöksklyftor
Frusna sommargrönsaker (blomkål, ärtor, bönor och morötter)
Brysselkål (frusen eller färsk)
Små inlagda minigurkor
1 msk olja
1 rejäl klick fransk senap
1 msk rödvinvinäger
Lite örtsalt
Koka potatis och sötpotatis mjukt och gör ett mos på det. Fräs riven morot ihop med hackad gul lök och pressade vitlöksklyftor i en stekpanna. Koka sommargrönsaker och brysselkål i en kastrull. Blanda i morotsfräset och grönsakerna i moset. Blanda i rå rödlök samt hackade smågurkor. (Om du inte ska äta moset på en gång brukar jag ställa rödlök och gurkor vid sidan om och röra i dem kalla efter att hela moset är värmt.) Gör en dressing på olja, senap, rödvinvinäger och lite salt. Häll ner i moset och rör om. Ät och njut.
Lämna ett svar