Den här pajen gör jag alltid när alla tomater mognar samtidigt. Pajen är lite speciell på så sätt att den inte har någon äggstanning. Den är perfekt att frysa i små bitar, inlindad i metallfolie och ta med på sommarens och höstens utflykter.
Ingredienser pajdeg:
125 g smör
4 dl mjöl (vete- eller glutenfritt)
1 dl riven parmesan
1 dl vatten
1 tsk salt
Arbeta ihop degen snabbt. Använd helst en matberedare eller liknande. Låt degen vila i kylskåp ca 30 minuter. Smörj en pajform och förgrädda i 175 grader i 20 minuter.
Ingredienser fyllning:
En burk tapenade
2 gula lökar (hackade)
2 dl riven parmesan
5 vitlöksklyftor (pressade)
4 tomater (skivade)
1 tsk torkad timjan
Stek löken. Bred tapenaden på pajbotten och sprid sedan ut löken på den. Strö över riven ost och vitlök. Lägg på tomatskivorna. Strö över timjan. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 60 minuter.
Servera ihop med en stor grönsallad.
Supergod
Kommer att bli en favorit
Vad kul att höra! Jag älskar den också.