Foto: Elisabeth Labbaci
Jag som älskar att vara i skogen och i trädgården plockar väldigt mycket bär när det är säsong och fyller frysen med dem. De är perfekta att ta fram såhär års och göra smoothies på tycker jag. När jag gör bärsmoothies har jag alltid en bas på banan och avsvalnat pau d’arco-te/chaga-te. Ett bra sätt att få i sig dessa extremt nyttiga teer på. Sen valfria bär i den basen. Min favorit är med svarta vinbär (bilden).
I övrigt har jag en morgonsmoothie och en kvällssmoothie som jag rekommederar, med ingredienser som passar just dessa tidpunkter på dagen. Just de här är dock utan banan, men man kan ha i lite såklart om man vill ha mer sötma. Drick aldrig iskalla smoothies – de förstör din matsmältning. Drick dem rumstempererade.
Morgon
3 dl vatten/avsvalnat te
2 msk linfröolja/pumpakärnsolja
en liten hög med hallon
2 tsk spirulinapulver
2 msk citronjuice
1 msk honung
3 cm ingefära
1/2 tsk gurkmeja
lite svartpeppar
1 msk chiafrön
Kväll
3 dl kokosvatten/avsvalnat te
2 msk kokosolja
en liten hög med blåbär
2 nävar babyspenat
en näve mandlar
1 tsk kanel
1 tsk honung
1 msk chiafrön
Lämna ett svar