Det händer inte ofta – men ibland känner jag för att göra mig till lite i köket. Den här gången fick jag för mig att jag skulle göra spenat- och ricottafyllda lumaconi i en gräddig butternut/parmesansås och det blev så gott att jag vill dela med mig till er.
Lite bilder från mitt pysslande:
Först ska lumaconin förkoka i nån minut eller två. Jag tog 200 g pasta.
Därefter kokade jag butternutsquashen mjuk och gjorde sedan gör en puré av den i matberedaren. Alltså färgen! 😍 Jag använde en hel liten squash.
Och salladslöken (5 stycken) och pinjenötterna (20 g.) stektes ihop.
Därefter blandade jag salladslöken och pinjenötterna med två nävar färsk spenat som jag doppat i hett vatten (bara några sekunder, tar sen upp med en hålslev), riven parmesan efter smak, 250 g. ricotta, 1/2 dl ströbröd, salt, peppar, 3 krossade vitlöksklyftor, 1 msk olivolja och timjan/Santa Marias franska örter.
Den förkokta lumaconin fylldes med hjälp av en sprits. Så fort en sprits är med i bilden så känns allt så galet avancerat, enligt mig 😂 Fyllningen är fast och fin och rinner inte ut.
Visst blev de fina?
6 stycken soltorkade tomater kördes i matberedaren…
och blandades sedan med butternuten som jag redan hade kört till puré i matberedaren.
Här är nu tomat- och butternutröran som jag kokar upp på spisen ihop med 2 dl matlagningsgrädde och lite riven parmesanost. Jag spädde också ut såsen med ca 1 dl grönsaksbuljong.
Sedan häller man såsen över lumaconin och så blir den så här fin efter ca 25 minuter i ugnen (175 grader). Och hur god som helst!
Lämna ett svar