
Paj kan lätt bli lite mäktigt, men just den här pajdegen, som innehåller relativt lite fett och hyfsat lite mjöl och istället drygas ut av kesella, blir inte alls mäktig. Man kan säga att det är en vardagspaj till skillnad från min festpaj som innehåller nästan 3 gånger så mycket matfett samt ost i degen.
Den här pajen kan man också variera innehåll på i oändlighet. Pajdegen och äggstanningen är en grund som jag inte ruckar på, men på fyllningen sätter bara fantasin gränser.
Till just den här pajen har jag haft blandsvamp och lök till fyllning. Icas svampmix är perfekt för att få lite olika svampar.

Pajdeg: 2 1/2 dl vetemjöl eller glutenfritt mjöl 50 g smör 125 g kesella 1 krm salt Blanda allt snabbt i matberedare. Tryck sedan ut pajen och förgrädda den i 13 minuter i 200 graders ugn. Äggstanning: 3 dl riven ost 2 ägg 125 g kesella 2 dl mjölk Salt och peppar Fyllning: Stekt svamp Stekt lök (gul lök, scharlottenlök eller purjolök) Valfria kryddor Blanda ihop äggstanning och fyllning och häll i skalet. Grädda i 200 graders ugn i ca 35-40 minuter.
Lämna ett svar