Frukostmuffins

2 stora mogna bananer
4 dl havregryn
2 ägg
2 dl havremjölk (eller annan valfri mjölk)
2 msk kokosolja
1 dl proteinpulver choklad
1 msk kakao
1 msk stevia
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
Mixa havregryn i mixer till havremjöl. Blanda sedan alla torra ingredienser. Mosa bananerna och blanda i. Vispa upp äggen och lägg sedan i dem. Smält kokosoljan och blanda i även den.  Blanda till sist i havremjölken. Häll smeten i 12 muffinsformar och ställ in i ugnen i 200 grader i 15 minuter.

Jag tycker att dessa är perfekta som frukost eller mellanmål. De tar bara 15 minuter att förbereda och så 15 minuter i ugnen. Lätt att göra på söndagen och så har man frukost till hela kommande veckan. De går även utmärkt att frysa. Både festligare och nyttigare än gröt! Dela dem på mitten och ät med jordnötssmör eller PB2 samt hallon. Variera gärna med mina, lika festliga, havreskålar.

Läs vidare