Detta fantastiskt goda, otroligt saftiga bananbröd utan gluten, mjölk eller tillsatt socker gör jag ofta, ofta. Perfekt att göra när man har ett gäng bananer som håller på att bli övermogna. Många verkar äta bananbröd som ett bröd, men för mig är det snarare en kaka att ta till kaffet/teet.
Ingredienser:
4 bananer
4 ägg
150 g mandelsmör
0,5 dl smält kokosolja
1,5 dl kokosmjöl
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 nypa salt
Blanda ihop bananer, ägg, mandelsmör och kokosolja. Blanda ihop de torra ingredienserna för sig, lägg sedan ner dem i bananblandningen och vispa till en slät smet. Häll smeten i en bakplåtsklädd brödform.
Ugn: 175 grader i 50 minuter
Tack Elisabeth, var säker på att jag ska testa ditt bananbröd! :)
Åh, vad kul att höra, Ingela! Det är såå gott! :)