Chili

2 msk ghi eller olja
1 stor gul lök
5 vitlöksklyftor
1 röd paprika
2 stjälkar selleri
1 burk svarta bönor
1 burk kidneybönor
1 liten burk majs
800 g krossade tomater
1 msk chilipulver
1 msk oregano
1 msk paprika
1/2 msk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
Salt och peppar efter smak

Hacka den gula löken och fräs ihop med krossade vitlöksklyftor i lite ghi eller olja, tills löken fått fin färg. Hacka upp paprikan och sellerin i småbitar och lägg i grytan och låt dem fräsa med i ca 5 minuter. Blanda ihop alla kryddor i ett glas och släng sedan i dem. Lägg sedan i bönorna och mosa dem grovt med en potatismosare. Lägg till sist i majsen och de krossade tomaterna. Låt koka åtminstone en halvtimme, men den kan stå på mycket längre än så. Jag tycker att den blir godare ju längre jag kokar den.

chiligryta

Servera ihop med lite mosad avokado, grekisk yoghurt och tacochips eller tortillabröd vid sidan av.

Läs vidare