90 g havregryn
150 g havremjöl
160 g rismjöl
1 msk stevia
1/2-1 tsk salt
2tsk bakpulver
1 1/2 tsk psylliumfrö
50 g kokosolja
300 g havremjölk
Blanda ihop alla torra ingredienser. Finfördela kokosoljan i de torra ingredienserna utan att smälta den först. Detta görs lättast i en matberedare eller med en gaffel så att den inte smälts av varma fingrar. Tillsätt havremjölk och rör snabbt ihop degen och låt den stå och svälla i 10 minuter.
Forma två runda sconeskakor med fuktade händer och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Dela varje bröd i fyra delar och nagga med en gaffel.
Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 16-18 minuter.
Detta är ett glutenfritt, sockerfritt och veganskt recept.
Foton: Elisabeth Labbaci
Lämna ett svar