Fruktbollar
100 g torkade osvavlade aprikoser
200 g torkade fikon
1/2 dl pumpakärnor
2 tsk kokosolja
1 msk mald kanel
100 g mörk choklad
Mixa först pumpakärnorna till ett mjöl. Lägg sedan i all torkad frukt (efter att stjälkarna har tagits bort från fikonen). Lägg i kanel och kokosolja. Mixa. Rulla smeten till bollar och doppa i smält choklad.
Mandelgodis
Skållade mandlar
Riven kokos
Mörk choklad
Blanda ner mandlar och riven kokos i smält choklad och blanda om. Klicka ner i formar.
Pekangodis
1,5 dl pekannötter
7 dadlar
Mixa nötterna till ett mjöl. Lägg i dadlarna. Mixa till en smet. Lägg smeten mellan två bakplåtspapper och kavla ut till en platta. Lägg plattan i kylen/frysen tills den är ordentligt kall. Skär små rutor ur plattan.
Ischoklad
100 g kokosolja
200 g mörk choklad
Rivet skal från en ekologisk apelsin
Smält olja och choklad i vattenbad. Häll i apelsinskalet. Häll upp i små aluminiumformar och låt stelna.
Lägg julgodiset i söta burkar.
Lämna ett svar