3 stora gula lökar
2 burkar tomatkross
4 msk tomatpuré
1 kg rivna morötter
1 burk havre fraiche/creme fraiche
grönsaksbuljong
ghi/kokosolja
oregano
Hacka löken och fräs ghi/kokosolja tills den fått färg. Lägg i två burkar krossade tomater och 1 kg rivna morötter. Späd med 2-3 dl vatten samt smaksätt med grönsaksbuljongpulver/tärningar. Lägg i 4 msk tomatpuré och krydda upp allt med oregano. Koka under loch i ca 30 minuter. Rör ner en burk havre fraiche/creme fraiche (inte lättvarianten, för den skär sig).
Enkelt, snabbt, gott och billigt. Jag äter den här pastan till. Den är gjord på 100 procent gröna linser.
Nuförtiden finns så otroligt många jättegoda alternativ till mjölkprodukter. Man behöver inte helt utesluta mjölk för att kunna njuta av dem. Man kan fortsätta med mjölk, men ändå också inkludera de nya produkterna emellanåt. Jag är själv försiktig med att konsumera alltför mycket komjölk. Det känns helt enkelt inte bra att få i sig alltför mycket bröstmjölk från en annan art. Särskilt efter att jag läste den här boken. Men det måste inte vara allt eller inget. Jag tycker om lite av varje. Testa gärna dessa goda.
Lämna ett svar