En perfekt vintermeny är denna: Sötpotatissoppa med varma äpplen till dessert. Otroligt balanserande i dessa vatatider. Jag äter gärna detta potatisbröd till soppan.
Sötpotatissoppa ingredienser:
800 g sötpotatis skurna i tunna skivor
2 medelstora röda lökar skurna i tunna skivor
4 pressade vitlöksklyftor
1 bit ingefära skuren i tunna skivor
Saften i en pressad citron
2 tsk paprikapulver
2 tsk gurkmeja
Salt och peppar
Vatten
Stek sötpotatis, lök, vitlök och ingefära i en stekpanna tills de karamelliserats lite. Häll sedan på kryddorna och ca 8 dl vatten. Låt stå och koka ca 12 minuter. Mixa till en slät soppa. Häll i den pressade citronen. Klart. Den här soppan är både söt, het, salt, skarp och sur på samma gång. Otroligt god, mättande och smakrik.
Varma äpplen ingredienser:
1-2 äpplen
En näve pekannötter
Lite riven kokos
Kanel
Kokosolja
Ev kokossocker om du vill ha mer sötma
Stek upp äppelskivor och kokos och nötter i lite kanel och kokosolja. Och lägg till lite kokossocker om du vill ha extra sötning.
Undvik att äta din frukt rå så här års. Särskilt äpplen är ju så goda varma.
Lämna ett svar